Journalisten og forfatteren

JOURNALISTEN

Gjennom mange år har kreativ skriving vært en lidenskap og hverdags praksis for Christine A. Schjetlein. Tidligere jobbet hun som profesjonell journalist, i dag formidler hun fag og livsinspirasjon som freelancer og spaltist.

Den skapende prosessen - Veien fra en idé til Virkelighet

TØM for gamle tanker
TA INN ny informasjon med kropp, sinn og sjel
TILSTEDEVÆRELSE i strømmen av impulser
TENNING - la nye ideer gnistre!
TILLIT - følg intuisjonen med intelligens
TA TAK - gjør noe med det ute i verden
TAKKNEMLIGHET for forvandlingen du skape

Fra artikkelen "…om Kreativitet"FORFATTEREN

"RIK SOM FANTEN, Kunsten å strekke pengene uten å strekke deg selv", Noras Ark.

I 2005 kom Christine A. Schjetlein ut med sin første bok - en bevisstgjøringshåndbok om personlig økonomi. Den er et lettfattelig bidrag til å trekke bærekraftige perspektiver og holdninger - med humor - helt inn i hverdagen.

Hentet fra boken:
LIVSGLEDE vokser på trær og lykken lever i en soloppgang. Og, barnesmil kan hvert fall ikke kjøpes. Vi trenger egentlig ikke mer forskning eller kloke ord til å fortelle oss dette. Vi handler over evne og kjøper oss til indre fattigdom, fordi vi glemmer å spørre hva som virkelig gir oss glede. Mye penger gir ikke mer lykke, selv om vi aldri så mye hadde kunnet ønske at det var mulig å kjøpe takknemlige barn og en evig kjærlig partner.

BASIS BEVISSTHET
Boken vokste ut av min erfaring som mor, mediterende og terapeut uten skarpe skiller mellom ytre praktiske oppgaver og et rikt indre liv. Det er jo samme liv. Idealist eller kapitalist, alle må vi ha tak over hodet og mat i magen, ergo må vi alle forholde oss til penger. Vi trenger å stille oss selv spørsmål om hva vi faktisk ønsker å bruke pengene på. Og, hvorfor så mye forsvinner uten at vi har noen oversikt over hullene de forsvant i. Det vesentlige er ikke om man har mye eller lite - for det varierer. Det vesentlige er finne basis for vår bevissthet. Da ærlighet er ferskvare så det må bli en gjentagende prosess. Boken foreslår å snu flukt tendenser til å direkte konfrontere dine holdninger til penger. Christine oppfordrer til å gå inn i materien for fullt og oppdage hva som styrer ditt forbruk. Er det pengene eller deg? Kanskje tar du deg selv i at du kjøpte den tredje kåpen som trøst og bilen byttet dere ut med en dyrere for endelig å få "overtaket" på naboen. Kanskje trives du i din enkle hverdag og elsker et luksus cruise hvert tredje år. Poenget er hva har verdi for deg og dine? Hvordan ønsker du å leve? Hvordan avspeiler din styring av din økonomi dine verdier?

VÅKNE VALG - DET GODE LIV

De fleste av oss ønsker oss mye det samme - kjærlighet, fred, trygghet, ro, glede, god kontakt med dem vi er glad og ikke minst tid til å nyte det hele. Ikke noe av dette kan kjøpes for penger. Men, vi handler som om lykken loves i neste kjøp og neste der igjen.
Boken er ikke noe innlegg for puritansk moralisme, den setter det gode liv i høysetet. Den er heller ikke en sparebok for gjerrige. Boken gir dessverre ingen tips for hvordan tjene seg rik i en fei. Den gir til gjengjeld mange tips som hjelper deg å bygge opp en oversikt over din økonomi. Tipsene veves inn i en helhetlig tankegang med spørsmål så leseren kan finne frem til hvordan du vil styre din tilværelse. Boken prøver å vekke folk til å bli aktive i forhold til ikke bare pengene i livet, men grunnlaget for bruken av dem. Våkne valg krever forarbeid og boken skisserer en vei.

LIVSGLEDE - EN ØVELSESKUNST
Lykkens paradoks er at den er gratis. Den venter på å bli valgt så vi kan leve lykkelige "i alle våre dager". Vår ulykke er et sanseløst liv på autopilot. Brå kast i livet får en del til å våkne, men vi trenger ikke sitte og vente på at kriser skal slå til. Vi kan velge en sakte omlegging til et sannere liv. Bevissthet trenger tid og praksis for å utfolde seg. Når det blir vår nye vane så har vi forvandlet en grå hverdag til livskunst.
En bevisstgjørings håndbok om personlig økonomi. - med praktiske tips og hverdagsfilosofi for bevisstgjøring om hvordan leve godt på lite.