Psykoterapi

Psykoterapi bidrar til din selvutvikling.


PSYKOTERAPI FOR EGEN UTVIKLING

Alle sliter vi i perioder med følelsen av å ikke ha verdi, i nære relasjoner, av å ikke få til livet, med meningsløshet, stress og uro, og at vi går på auto-gir. Når du lengter etter glede i livet og ikke finner veien selv, er psykoterapi en hjelp underveis. Du trenger ikke klare alt alene. For en periode kan du tillate deg å trenge psykoterapeutiske tilnærminger til det du sliter med. I samarbeidet med Christine A. Schjetlein får du en erfaren psykoterapeut.


ØKT SELVINNSIKT

Når det føles som du har slått sprekker og ikke henger sammen i kropp, sinn, følelser og sjel er psykoterapi en støtte for å samle seg igjen. Du får mulighet til den vanskelig samtalen, som etter hvert blir til den gode samtalen. Gjennom psykoterapiens arbeid med ditt indre, får du sorteringshjelp, du øker du din selvinnsikt, gjenfinner tilstedeværelse, og vinner tilbake varme og vennlighet for deg selv. Med den helhetlige arbeidsformen skaper vi livgivende prosess for din vekst og egenutvikling. Fokuset er å bidra til at du gjenvinner tilgangen til dine iboende ressurser.


Foto: Ashton Howard

ØKT LIVSKOMPETANSE

I det psykoterapeutiske forløpet snus motstand til mening i møtet med deg selv. Du trenger ingen forkunnskaper for å komme som klient til psykoterapi. I sesjonene arbeider vi utfra det aktuelle i livet ditt og underveis berører vi din personlige historie for å kartlegge og forløse det som skaper stagnasjonen og smerte idag. Dette vekker emosjoner, som bølger gjennom terapiprosessen. Det kan ta tid å våge å være helt ærlig og utforskende, for å finne det som innerst inne er sant for deg. Det er viktig å være nysgjerrig og tålmodig. Underveis på ferden gjennom dine indre stormer, finner du et årvåkent "storm-øye", hvorfra du kan forholde deg til dine utfordringer gjennom den psykoterapeutiske prosessen. Du øker radikalt din egen livskompetanse.


TRANSPERSONLIG PSYKOTERAPI

All selvutvikling utvider din bevissthet og bringer deg nærmere din autentisitet. Tilnærmingen Christine A. Schjetlein benytter er hentet fra gjeldende psykologiske teorier, som settes i en sammenheng med spirituell visdom, det kalles Transpersonlig Psykologi. Modellene er hentet fra mennesker som har våget seg selv 100 % - som "løvetannbarn", hverdagens heltinner og helter, kunstnere, og mystikere. Fokuset er personlig selvinnsikt, tilstedeværelse og forankring i evnen til å leve autentisk innenfra seg selv, og i samspill med andre.

UBEVISSTHET TIL BEVISSTHET

Utgangspunktet i Transpersonlig Psykoterapi er et positivt menneskesyn, som er ressurs- og vekstorientert, vi anerkjenner at alle er underveis i utvikling av sine muligheter. Arbeidet er praktisk og erfaringsbasert, med en filosofisk og teoretisk bakgrunn. Du øker din oppmerksomhet på hvordan du har det, og ikke minst hvordan du tar det livet byr deg. Dette utvider din selvforståelse.

POTENSIALER

Fra en problem-orientering begynner du å ane dine potensialer. Essensen er å øke din evne til å være levende og ekte, i nærvær og samhandling med samfunnet. Du transformerer problemer til kraft og handlingsevne, stagnasjon til flyt, løgn til lidenskap i livet.Bonusen er livsglede og indre ro.


HELHETLIG & HUMANISTISK PSYKOTERAPI

Tilnærmingen til ditt indre arbeidet er en helhetlig bevisstgjøringsprosessen for alle livsdimensjonene i deg. I det psykoterapeutiske forløpet jobber vi med psykiske minner, som setter seg i kroppen sammen med fastfrosne emosjonelle reaksjoner. I terapeutisk intensivering av kontakten med disse gjennom oppmerksomhet på pust, fysiske fornemmelser, indre bilder (som kan dukke opp), og glemte følelser, får du gradvis tilgang til hva som har vært låst inne. Paradoksalt nok, slipper smerte taket når du møter den med reell, aktiv aksept.
PARTERAPI


Å VÅGE VITALITET

Du jobber for å utvikle dine kapasiteter mentalt, åndelig, fysisk og emosjonelt gjennom psykoterapien. Vi forkaster ikke noe i det personlige, men integrerer det som er - på godt og vondt, med bevissthet. Vi mister aldri våre særheter eller spesielle trekk, de vil alltid være inkludert i den vi er. Gjennom den transpersonlige psykoterapien utvikler vi derimot evnen til å romme begrensningene våre og samtidiginkludere det større i oss, slik at vi kan vi leve komfortabelt med både "den lille " personligheten og "det dypere", sjelelige i oss. Du lærer praksis øvelser, som du kan bruke hjemme, integrerer og stabiliserer du endringene i livet ditt.Utfra helheten i deg selv skaper du en sunn balanse mellom et rikt indre, og aktivt ytre liv.

Å våge oss selv øker vår vitalitet.

PSYKOTERAPI SESJONENE

Du trenger ingen forkunnskaper for å komme som klient til psykoterapisesjoner. I de stormfulle periodene med stress, slitenhet, forvirring og lav selvfølelse, styrker psykoterapien din evne til å navigere. Konflikter, kriser og indre kaos er del av den menneskelig tilværelsen. Sammen finner vi ditt indre stille punkt, et vennlig vitne, hvorfra du kan forholde deg til dine utfordringer. Alt psykoterapeutisk arbeid foregår i ditt tempo.

VENNLIG VARME

I sesjonene jobber vi utfra det aktuelle i livet ditt og underveis berører vi din personlige historie for å kartlegge og forløse det som holder deg tilbake idag. Dette vekker emosjoner, som bølger gjennom terapiprosessen. Da hjelper det å være nysgjerrig og ha en holdningen av varme og vennlighet for deg selv - for ditt mot til å våge å møte deg selv.


PRAKTISK info:

Individual sesjoner 1 time

Individual sesjoner 2 timer

½ dags pakke: samtale, tur i natur, tepauser

Introduksjonspakke på 6 sesjoner

Walk & Talk sesjoner utendørs

Skype sesjoner (mellom live sesjoner)


TOTAL KOMMUNIKASJON

Arbeidet består grunnleggende i å gjenfinne den totale kommunikasjonen, som muliggjør reell intimitet - kropp, følelser, sinn og sjel. Med bidrag av intervensjoner skjærer vi gjennom inn til den rå, men rene følelsen av å være nær både deg selv og din partner.


PARTERAPI

Tale-lytte-teknikker har blitt en av Christine A. Schjetleins grunnleggende måter for å hjelpe par med den intime kommunikasjonen. Det mest umiddelbare problemet for mange par er at alle samtaler har strandet på at ingen egentlig hører, ser eller kan leve seg inn i hvordan den annen har det. Ofte kan minst en av dere ha gitt opp å forstå partneren.


PARSESJON

I par-sesjonenen jobber dere med å åpne for tilstedeværelse i dere selv, og gi oppmerksomhet til partneren. Dere oppdager hva kroppsspråket gjemmer, hva utstrålingen formidler, hva de små gestene skjuler av sårbarhet eller sinne, og hva som ligger bak blikket, som så ofte mistolkes.